22.februārī Skrīveru kultūras centrā notika 2015. gada Skrīveru novada ceļojošo kausu izcīņas šahā 1. posms. Šoreiz kopā četrās grupās (sieviešu, skolēnu, iesācēju un vispārējā) piedalījās 16 dalībnieku. Atbilstoši šī turnīra nolikumam, tika apvienota skolēnu un sieviešu grupa, kā arī iesācēju un vispārējā grupa.

Sieviešu grupā pārliecinoši uzvarēja skrīveriete Viktorija Kurpniece. Otro vietu ieguva Pļaviņu novada ģimnāzijas fizikas un matemātikas skolotāja Anita Seikovska, bet trešo vietu – Aizkraukles pilsētas bērnu un jauniešu centra šaha pulciņa trenere Irina Sokola.

Skolēnu grupā divi dalībnieki uzrādīja vienādu rezultātu, visu izšķīra koeficients, kas bija augstāks uzvarētājam – Pļaviņu novada ģimnāzijas 4.a klases skolēnam Mikusam Krēbsam, un līdz ar to 2.vieta – Aizkraukles pilsētas sākumskolas 2.b klases audzēknim Lorenam Dembovskim (klases audzinātāja Ligita Veļčinska). Savukārt 3. vietu ieguva Pļaviņu novada ģimnāzijas 5.b klases skolēns Andis Daugavietis. Atzinības raksti tika pasniegti arī Aizkraukles pilsētas sākumskolas 2.a klases skolniecei Nikolai Meisterei (klases audzinātāja Dagnija Līduma) un visjaunākajam turnīra dalībniekam- Aizkraukles 1. vidusskolas 1. klases skolēnam Viktoram Morevam.

Lai pilnveidotu savas prasmes un iemaņas, skolēni atbilstoši vecuma grupām aicināti piedalīties nodarbībās Aizkraukles pilsētas sākumskolā pie šaha trenera Gunvalda Strautiņa, pirmdienās un otrdienās no plkst.14:00 līdz plkst. 15:30, kā arī Bērnu un jauniešu centra šaha pulciņā, pirmdienās un trešdienās no plkst.15:00 līdz plkst.18:00, pie šaha treneres Irinas Sokolas.

Vispārējā grupā bez zaudējumiem cīnījās un uzvarēja skrīverietis Imants Lūsis. Otro vietu izcīnīja ogrēnietis Jānis Mesters, bet 3. vietu ieguva skrīverietis Anatolijs Bičkovskis.

Iesācēju grupā uzvarēja skrīverietis Jānis Zvirbulis, aiz sevis atstājot skrīveriešus Normundu Plūmi un Jāni Zemžānu.

Visi godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar Skrīveru novada domes suvenīriem.

Nākamais šaha turnīrs notiks 2015. gada 22. martā.

 

 

Zigrīda Sprukte