Svētdien, 15.martā, priecīgā un pavasarīgā noskaņojumā Pļaviņu kultūras namā notika vokālo ansambļu skate- tā nodrošina vokālo ansambļu muzicēšanas tradīciju saglabāšanu.

Skrīveru kultūras centru pārstāvēja sieviešu vokālais ansamblis „Akcents” un jauktais vokālais ansamblis „Ferrovia”. Skatē piedalījās senioru, sieviešu, viens vīru un viens jauktais ansamblis, kopā 14 ansambļi no Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Neretas un Skrīveru novadiem.

Prieks par visu ansambļu labo sniegumu, nebija neviena zema vērtējuma. Katrs kolektīvs izpildīja trīs dziesmas. Žūrija vērtēja ansambļu māksliniecisko sniegumu, vokālo kultūru un stila izjūtu. Īpašs prieks par mūsu kolektīvu labajiem panākumiem– abi ansambļi ieguva augstāko pakāpi- attiecīgi 47 un 49 punktus no 50 iespējamiem.                  .

Liels paldies kolektīvu dalībniekiem un vadītājiem Laurai Jēkabsonei un Ferijam Milleram  par ieguldīto darbu kolektīvu mākslinieciskās un profesionālās  meistarības  veicināšanā un Skrīveru vārda popularizēšanā. Lai jums arī turpmāk veicas, lai neapsīkst radošums un ir gandarījums par paveikto!

 

 

Inga Kokaine,

kultūras darba organizatore