Latvijas Zaļajam punktam šogad aprit 15 gadu, un kopš saviem darbības pirmsākumiem tas būtisku vērību pievērsis darbam ar skolēniem un studentiem, izvirzot tādus mērķus kā paaugstināt skolēnu zināšanu līmeni ekoloģijas jautājumos, radīt spēcīgāku atbildības sajūtu par apkārtējo vidi, rosināt uz dabai labvēlīgu dzīvesveidu, taupot neatjaunojamos dabas resursus, kas tiek izmantoti iepakojuma, elektropreču un videi kaitīgo preču ražošanā, kā arī attīstīt bērnos un jauniešos pašiniciatīvu zaļā dzīvesveida praktizēšanā un popularizēšanā vienaudžu vidū.

2015.gada pavasarī Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru īsteno vides izglītības projektu “Es gribu – es šķiroju! Stiklu!”, kurā aicināti piedalīties Latvijas vispārizglītojošo skolu audzēkņi un personāls.

Projekta mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par nepieciešamību šķirot atkritumus, kā arī veicināt videi draudzīgas rīcības apguvi un praktizēšanu ikdienā, uzsākot un turpinot šķirot stikla iepakojumu.

Konkurss norisināsies vairākos posmos no 9.marta līdz 6. maijam, un tā laikā skolas ir aicinātas piedalīties vairākās aktivitātēs:

1. Priekšsacīkstēs, izstrādājot un iesūtot interesantu video vai foto stāstu, kas atbild uz jautājumu “Kā es šķiroju stikla pudeles un burkas?“. Interesantāko un radošāko darbu autori izcīna iespēju organizēt savā skolā stikla šķirošanas treniņu TV personību vadībā;

2. 2015.gada aprīlī un maijā notiks 20 pasākumi – stikla šķirošanas treniņnodarbības, kuru laikā jauniešu viedokļa līderi, TV personības Anna Rozīte un Kaspars Zlidnis iepazīstinās ar jaunizveidoto mācību materiālu “Stikla šķirošana: zinu, gribu, daru!“, kā arī klātienē rosinās diskusiju par stikla iepakojuma šķirošanas teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem.

Projekta darbības lauks aptver visu 10 Latvijas atkritumu apsaimniekošanas reģionus.

Kontaktpersona Indra Soika-Dreimane, m.t. 26455823, indra@ekomedia.lv