Mācību gads nu jau pamazām ieiet finiša taisnē. Arī Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņiem šis gads ir ļoti radošs un panākumiem bagāts.

Rudens aizsākās ar audzēkņu darbu izstādi Latvijas  Nacionālajā bibliotēkā, kur bija apskatāmi Danielas Bišofas, Lauras Jungmanes, Leldes Upmanes, Beates Rumpānes, Ronalda Smilškalna un Daniela Baumgartena darbi, to tēma- “Teikas par Rīgu”. Izstāde notika 9. Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas konkursa „Šodienas stāsti” ietvaros.

Rudens izskaņā norisinājās 6. Starptautiskais glezniecības un grafikas konkurss“Saules krasts”. Šā gada konkursa tēma – “Vēju stāsti”. Tēmas plašās iespējas – iztēlēloties visdažādākās situācijas, vētīt atmiņās vējainus piedzīvojumus un radīt gan abstraktus, gan  konkrētus fantāzijas tēlus- uzrunāja dalībniekus visā Latvijā, arī Lietuvā. Konkursā piedalījās 592 audzēkņu darbi no piecdesmit mākslas skolām un studijām. Arī šajā konkursā mūsu skolas audzēkņi sekmīgi startēja- diplomu no Latvijas Mākslas akadēmijas ārzemju studentu “Erasmus” grupas ieguva Raina Pērse, Daniels Baumgartens-Latvijas Mākslas skolu skolotāju asociācijas diplomu, bet Alvīne Bazule, Ronalds Smilškalns, Zane Upmane, Betija Zvejniece- atzinību. Audzēknes  konkursam sagatavoja skolotājas Velga Klints un Inga Melne.

Paralēli mācību darbam audzēkņi ar mīlestību zīmēja apsveikuma kartiņas gan Skrīveru sociālājam dienestam, gan labdarības fondam “Eurika”, kur tika vākta nauda Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas reanimācijas nodaļas aparatūrai.

Apmeklējām ne tikai izstādes, bet arī stundas organizējām muzejā, izstāžu zālēs. Mākslas programmas audzēkņi un skolotāja Velga Klints piedalījās radošajās nodarbībās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā. Izstāžu cikla Dizaina manifestācija ekspozīcija “Humanizācija” ietvaros norisinājās radošās darbnīcas, kur trīs jaunās Latvijas dizaineres iepazīstināja skolēnus ar dizaina principiem, demonstrēja dažādus ekodizaina paraugus. Mākslas programmas audzēkņi dizaineru vadībā izstrādāja savu piezīmju blociņu, izmantojot otrreizējās pārstrādes papīru un kartonu.  Nodarbības bija interesantas un izzinošas.

Agrais pavasaris mākslas programmas audzēkņiem atnesa prieka vēsti. Jūrmalas Mākslas skolas organizētajā XIV Starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā “Es dzīvoju pie jūras”  Raina Pērse ieguvusi sudraba medaļu, bet Zane Upmane speciālo balvu zīda apgleznošanā. Audzēknes konkursam sagatavoja skolotāja Inga Melne. Konkursa tēma bija  “Atpūta pie jūras”.  Šogad tika iesniegti 3916 bērnu un jauniešu darbi, kurus vērtēja starptautiska žūrija. Audzēkņu darbi bija apskatāmi Līvu akvaparkā.

Skolēnu pavasara brīvdienās norisinājās Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības Mākslas un dizaina jomas programmu audzēkņu valsts konkurss. Tēma: „Kustības attēlojums zīmējumā”. Skolu konkursā parstavēja Beāte Rumpāne, Zanda Albekeite, Franciska Jermuša, Eirana Ostrovska un Liega Krasovska. Konkursa rezultātus uzzināsim tikai aprīļa beigās Siguldā, kur norisināsies mākslas skolu skolotāju seminārs un konkursa izvērtējums.

Aprīļa beigās Skrīveru kultūtras centrā būs skatāma audzēkņu darbu izstāde- zīmējumi, gleznojumi, tekstila darbi, kā arī keramika, kura top keramiķes un skolotājas Veldas Mizišas vadībā.

Mums ir  prieks par aktīviem, radošiem audzēkņiem, vecākiem, kā arī gandarījums par paveikto, kas ir kā stimuls darboties arī turpmāk.

 

 

Inga Melne