27. martā Juglas Mūzikas skolā norisinājās I jauno pianistu festivāls „Debija 2015”, kurā piedalījās paši jaunākie mūzikas skolu audzēkņi, kas mācās sagatavošanas, 1. vai 2.klasē.

Daudziem no jaunajiem māksliniekiem tā ir pirmreizēja iespēja sevi pieteikt uz lielās skatuves. Skrīveru MMS šajā pasākumā pārstāvēja 2. klavierspēles klases audzēknis Mārcis Grīnbergs, kuram  jau ir zināma uzstāšanās pieredze lielas publikas priekšā. Tomēr katra uzstāšanās bagātina mazos māksliniekus un nostiprina priekšnesuma noturību.

Mārcis atskaņoja M. Klementi “Sonatīni” Sol mažorā op. 36 nr. 2, I d. un I. Arnes skaņdarbu “Mēnestiņ(i)s zvaigznes skaita”.

Festivāls pulcēja ļoti lielu jauno mūziķu skaitu no dažādām Latvijas mūzikas skolām. Tajā piedalījās gandrīz 80 audzēkņu no vairāk nekā 30 skolām. Gūstot tik lielu atsaucību, nākamgad festivāls, visticamāk, pulcēs vēl vairāk dalībnieku.

Kļūt par festivāla dalībnieku var ikviens skolas audzēknis, bet pamatā ir regulārs darbs ne tikai klasē, bet arī mājās. To arī novēlu ikvienam jaunajam pianistam mūsu skolā.

 

 

Skrīveru MMS klavierspēles pedagoģe Svetlana Timerkana