Maija sākumā Ogres kultūras centrā norisinājās bērnu un jauniešu popgrupu un solistu starptautiskais konkurss “Ogres Ritmos 2015”, kurā piedalījās arī Skrīveru kultūras centra vokālās pedagoģes Jolantas Puķītes audzēkne Rēzija Bokaldere. Savā vecuma grupā meitene ieguva bronzas diplomu.

Rēzija izpildīja Jāņa Lūsēna emocionālo dziesmu „Alises iela”. Pavisam šajā grupā piedalījās 25 audzēkņi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Konkursu vērtēja arī starptautiska žūrija: režisore Anita Ausjuka, mūziķis Harijs Zariņš, aranžētājs Aivars Lūsis un Māris Blicavs, dziedātāja Antra Stafecka, mūziķe Siiri Kand-Ashilevi no Igaunijas un pārstāvji no Lietuvas. Priekšnesumā tika vērtēts vokālais, tehniskais izpildījums, mākslinieciskā kvalitāte un skatuves tēls.

Pavisam konkursā piedalījās 80 solisti un 39 grupas no Liepājas, Valmieras, Ikšķiles, Cēsīm, Ķeguma, Rīgas, Daugavpils, kā arī no Lietuvas un Igaunijas pilsētām. Jaunie vokālisti parādīja augstus un mākslinieciskus priekšnesumus un skatītājus pārsteidza ar krāšņiem skatuves tērpiem.

Paldies Skrīveru kultūras centra vokālajai pedagoģei Jolantai Puķītei par atbalstu un veiksmīgu sagatavošanu konkursam!

 

Inga Melne