21. maijā divos Skrīveru novada uzņēmumos- “Skrīveru mājas saldējums” un “Skrīveru pārtikas kombināts”- viesojās žurnālisti no visas Latvijas. Ekskursiju uzņēmumos piedāvāja  lauku tūrisma asociācija  “Lauku ceļotājs”, atklājot jauno tūrisma sezonu.

Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” aicināja mediju pārstāvjus piedalīties akcijas “Atvērtās dienas laukos” braucienā, dodot iespēju gūt priekšstatu par  piedāvājumu klāstu, ko saimniecības piedāvā visiem ceļotgribētājiem. Mediju braucienu vadīja “Lauku ceļotāja” pārstāve Asnāte Ziemele un eksperts Juris Smaļinskis, žurnālisti apciemoja vairākus uzņēmumus, tostarp arī divus Skrīveros- mājas saldējuma un konfekšu “Gotiņa” ražotni.

“Skrīveru mājas saldējums” ir ģimenes uzņēmums, kas no pašu izaudzētiem augļiem un ogām gatavo mājas saldējumu. Taisa gan klasiskos– plombīra, krējuma un jogurta saldējumus un sorbertus, gan arī mūsdienu modernās virtuves „brīnumus”– brētliņu, zilā siera, mārrutku un kartupeļu saldējumu ar tomātu mērci. Līdz šim pagatavotas 80 dažādas saldējumu receptes. Apmeklētājs var izzināt visu par saldējuma gatavošanu no pašām saimniecēm, kā arī nogaršot dažādus saldējumu ēdienus. Īpašais ēdiens: mārrutku saldējums ar siļķi. Uzņēmumā saimnieko Lelde Sotniece un Mārtiņš Sotnieks.

 Skrīveru pārtikas kombināts ir pirmais uzņēmums Latvijā, kas jau 1957. gadā sāka iecienīto piena konfekšu “Gotiņa” ražošanu. Tagad kombināta kompleksu pārņēmusi vietējo skrīveriešu – Lūšu ģimene, kas pamazām atjauno kompleksā eosošās ēkas un ceļ godā vēsturisko “Gotiņas” recepti. Apmeklētāji te varēja uzzināt, kā gatavo konfektes un izmēģināt spēkus gotiņkonfektes ietīšanā.

Foto: Imants Kaziļuns, laikraksts Staburags