Jūnija sākumā Rīgā norisinājās Satiksmes ministrijas un Eiropas Komisijas kopīgi rīkotais bērnu zīmējumu konkurss „Nākotnes transports”. Tajā piedalījās un atzinību guva arī skrīveriešu darbi.

Darbu izstāde notika TEN-T dienu ietvaros, kur vienkopus pulcējās  Eiropas Savienības transporta ministri, Eiropas Parlamenta deputāti un sadarbības partneri.

Konkursā bērni dalījās ar savu vizuālo vīziju par nākotnes transportu, kāds tas varētu būt pēc divdesmit gadiem. Piedalījās bērni no dažādām Latvijas mākslas skolām, pavisam iesūtīti 400 darbi.

Arī Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas vizuāli plastiskās mākslas programmas bērni piedalījās šajā konkursā. Skolu pārstāvēja 4. klases (skolotāja Velga Klints) un 2., 3. klases (skolotāja Inga Melne) audzēkņi. Liels prieks un gandarījums  par 2. klases audzēknes Sintijas Zariņas darbu „Diennakts gultas transports”, kurš iekļuvis starp 30 labākajiem darbiem. Meitene savā darbā ir attēlojusi komfortablu nākotnes transportu, kurš pārvietojas pa gaisu, līdzīgi kā lidmašīnas, un to iedarbina cilvēka svars.

Labāko darbu autori saņēma satiksmes ministra Anrija Matīsa pateicības rakstus, kā arī ministra pausto gandarījumu par bērnu nākotnes transporta redzējumu, jo tas sakrīt arī ar Eiropas redzējumu- videi draudzīgu un vērstu uz cilvēku mobilitātes uzlabošanu.

Labākos bērnu darbus var aplūkot Satiksmes ministrijas mājaslapā.

 

Inga Melne, SMMS