Izsaku lielu paldies Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas kolektīvam, īpaši Inesei Uzulai, Aldim Rakstiņam un Daigai Martinsonei, un  pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” audzinātājām un vadītājai, īpaši Dainai Dzerkalei un Intai Rinmanei par atbalstu maģistra darba „Ieteikumi fizikas eksperimentu demonstrēšanai atšķirīgos skolēnu vecumposmos” tapšanā.

Maģistra darbs saņēma izcilu novērtējumu gan no darba vadītāja, gan komisijas. Pētījumā, kurā tika demonstrēti četri fizikas eksperimenti astoņās tēmās (akustika, dinamika, elektrība, elektrizācija, kinemātika, magnētisms, optika un termodinamika) un vērots, kā skolēni izprot fizikālās parādības, izkristalizējās ieteikumi, kas jāņem vērā, strādājot ar attiecīgo vecumposmu.  Ļoti ceru turpināt sadarbību ar pirmskolas izglītības iestādi arī turpmāk, jo pētījumā iegūtie rezultāti parāda, ka tieši pirmsskolas un sākumskolas vecumposms ir tas, kurā bērniem jārāda pēc iespējas vairāk eksperimentu. Demonstrējot eksperimentus, tieši šie vecumposmi bija visatsaucīgākie un ieinteresētākie un šāda sadarbība veicina gan bērnu, gan pedagogu, gan sabiedrības labizjūtu kopumā.

Kā arī izsaku lielu paldies ģimenei par atbalstu un izturību divu saspringtu gadu garumā, kurā studijas tika apvienotas ar darbu skolā un divu pirmsskolas vecuma bērnu audzināšanu. Pūles vainagojušās ar sarkano diplomu un varu lepoties ar paveikto un priecāties par vidējās izglītības fizikas skolotāja kvalifikāciju un maģistra grādu pedagoģijā. Ceru, ka mans piemērs būs kā stimuls arī skolēniem tiekties pēc sasniegumiem, kļūt centīgiem un izprast to, ka ar lielu darbu un uzņēmību var sasniegt augstus mērķus.

 

 

Fizikas skolotāja Sintija Rūze