Lielais piedzīvojums- XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir sākušies! No Skrīveru novada svētkos piedalās 80 dejotāji, 42 koristi, 12 aktieri, 4 skolnieki ar vides projektu, 20 pedagogi un vecāki.

Liekākais svētku dalībnieku skaits brauc no Skrīveru kultūras centra– trīs deju kolektīvi. Kultūras centra 1.- 4.klašu deju kolektīvs ieguva laureāta pakāpi un kopvērtējumā ierindojās 5. vietā valstī. 3.- 6.klašu deju kolektīvs– atraktīvi, darbīgi, palaidnīgi, apbrīnojamām darba spējām. Arī izcili rezultāti- 3.vieta valstī. Jauniešu deju kolektīvs izceļas ar spēju mobilizēties uz skatēm un koncertiem, iegūstot tiesības piedalīties svētkos.

Skolotāja Gita Skudra uz svētkiem ved vislielāko dejotāju skaitu. Paldies vadītājai par pašaizliedzīgo darbu!Paldies viņas palīgiem Vitai Blumbergai  un Lidijai Ieriķei un arī koncertmeistarēm  Intai Blumbergai un Evijai Cepurei.

Uz deju svētkiem devās arī vismazākie dejotāji no PII „Sprīdītis”. Mazie dejotāji ļoti labi nostartēja skatē, ierindojās 5. vietā Latvijā un ieguva tiesības piedalīties Laureātu koncertā, kas notika 6. jūlijā Dailes teātrī. Gribas uzslavēt “Sprīdīša” deju kolektīva vadītāju  Aigu Šteinbergu un Inu Leiti. Šī ir viņu debija Lielajos svētkos kā kolektīva vadītājām. Mēs lepojamies ar tik profesionāliem un talantīgiem kolektīvu vadītājiem!

Daugava stadionā norisinās mēģinājumi, pēc kuriem dejotāji uzstāsies trijos deju lielkoncertos “Līdz varavīksnei tikt”, kur 15,5 tūkstoši mazi un lieli dejotāji  uzburs bērnības sapņus un domas.

Ceturtdien sākas koru mēģinājumi Mežaparkā. Arī A. Upīša Skrīveru vidusskolas 4.- 10.klašu dziedātāji ir 12500 dziesmu svētku dalībnieku skaitā. Paldies kora diriģentei Olgai Krasutinai! Koris dziedās Noslēguma koncertā “Manā dziesmā tu…” Mežaparka Lielajā estrādē. Dziedātāji ,,audīs’’ Dziesmu jostu, kurā tiks cildinātas latviešu tautas tradīcijas, gudrība, simboli.

Svētkus kuplinās arī Skrīveru vidusskolas  teātra studija „Pēda”, kas  8. jūlijā Rīgā, Spīķeru kvartālā, uzstāsies ar muzikālu izrādi „Kas jauns Burbuļciemā?” Paldies kolektīva vadītājai un izrādes režisorei Vija Merožai, muzikālajai pedagoģe Ivetai Biķerniecei un skaņu operatoram Jānim Lapiņam.

“Burtiski Burvīgā Burziņā” Vērmaņdārzā 9. un 11. jūlijā piedalās skolotājas Daigas Martinsones vadītais vides izziņas projekts ‘’Green a trip.’’ Paldies skolotājām Daigai Martinsonei, Danutei Podvinskai un Ligitai Miezītei.

Lai bērni lielajā Rīgā neapjuktu un justos droši, viņiem līdzi brauc skolotājas. Sirsnīgs paldies skolotājām: Vijai Merožai, Aijai Zvaigznītei, Aijai Ielejai, Santai Mārtinsonei, Mārai Krūmiņai, Olgai Urtānei, Rutai Svešņikovai,  Maijai Arcihovičai, Andai Kudiņai un Aldim Rakstiņam, kas visu nedēļu no 6. līdz 12. jūlijam dzīvo kopā ar bērniem Rīgā.

Mēs gribam teikt lielu paldies bērnu vecākiem, kas atbalsta, saprot mūs, rūpējas par mēģinājumu apmeklēšanu, par tīriem tērpiem, līdzpārdzīvo koncertos!  Īpaši liels paldies Edgaram un Solvitai Straumēm. No viņu ģimenes uz svētkiem brauks visi četri bērni. Paldies Dailas Strazdiņas, Pāvulēnu,  Barkānu un Baumgartenu ģimenēm. No katras šīs ģimenēm svētkos piedalīsies  trīs bērni. Kā arī Solvitai Bokalderei.

Svētku kulminācija būs 12. jūlijā ar svētku dalībnieku gājienu, kas, kā ierasts, virzīsies no Brīvības pieminekļa līdz Dailes teātrim. Mūsu novads ies pa Brīvības ielas labo pusi, pie Vidzemes novadiem.

Par iespēju būt svētkos sakām paldies Skrīveru novada domei un priekšsēdētājam Andrim Zālītim, kultūras centra direktorei Baibai Dronkai, Skrīveru vidusskolas direktoram Aldim Rakstiņam, PII ”Sprīdītis” vadītājai Intai Rinmanei, Jānim Kokinam, Guntim Bokalderam, Gundegai Riekstai, mūsu pacietīgajiem šoferīšim Dainim Zārbergam un Edgaram Avakovam, šuvējai Astrīdai Uzulniecei un visiem kas mūs atbalsiīja un turēja īkšķus gan skates, gan koncertos!

Paldies! Lai ir gandarījums par padarīto! Lai priecīgs, piedzīvojumu un labu emociju un atmiņu pilns Dziesmu un Deju svētku laiks!

 

 

Svētku koordinatore Inga Kokaine