Skrīveru novada domes ziņas:

Naudu tērēs pakalpojumiem

Izskatot Skrīveru dienas aprūpes centra vadītājas Antras Bazules iesniegumu, dome atļāva Skrīveru dienas aprūpes centram 2015. gada budžetā sociālā aprūpētāja darba algas fondam paredzētos līdzekļus izlietot pakalpojumu apmaksai dažādiem speciālistiem par nodarbību vadīšanu dažādām klientu grupām.

Atbalsta attīrīšanas iekārtu izbūvi

Izskatot Skrīveru dzīvojamās mājas Gaismas prospektā 3 apsaimniekotāja SIA „Skrīveru saimnieks” vēstuli par pašvaldības finansējuma piešķiršanu bioloģisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtu izbūvei šajā mājā , lai novērstu notekūdeņu ieplūšanu mājas pagrabā no bojātiem krājrezervuāriem un nepieļautu grunts piesārņojumu ar neattīrītiem sadzīves notekūdeņiem, un, izvērtējot uzņēmumu piedāvājumus un to, ka pašvaldībai pieder 62,95 procenti dzīvojamās mājas, Skrīveru novada dome nolēma izlietot no vides aizsardzības speciālā budžeta līdzekļiem līdz 1681 eiro bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas izbūvei Gaismas prospektā 3, Skrīveros.

Nosaka vienādu ūdens tarifu

SIA „Skrīveru saimnieks” domei lūdza izskatīt jautājumu par ūdens tarifa paaugstināšanu Skrīveru novada saimniecības teritorijas abonentiem sakarā ar to, ka pie saimniecības dziļurbuma ir uzstādītas ūdens atdzelžošanas iekārtas AERO-MAX, kuru izbūvē Skrīveru novada dome ir ieguldījusi 13 008,46 eiro, kā rezultātā ir novērstas problēmas ar ūdens padeves spiedienu un abonenti saņem augstākas kvalitātes ūdeni. Iepazīstoties ar vēstulei pievienotajiem pielikumiem un izvērtējot vēstulē izteikto priekšlikumu, deputāti nolēma: noteikt saimniecības teritorijas abonentiem tādu pašu tarifu, kāds ir noteikts centra un Zemkopības institūta abonentiem- 0.784 eiro par 1 m3 piegādātā ūdens, nevis aprēķinos iegūto 0.788 eiro par 1 m3, jo visi abonenti saņem vienādas kvalitātes ūdeni un aprēķinātais tarifs būtiski neatšķiras no centra un Zemkopības institūta teritorijās noteiktā tarifa.

Jaunais tarifs stājas spēkā ar 2015. gada 1. augustu, un SIA „Skrīveru saimnieks” līdz šī gada 15. jūlijam jāsasauc pakalpojuma saņēmēju sapulci, lai informētu par pieņemto lēmumu.

Pārvieto mūzikas skolu

Skrīveru novada domes deputāti vienbalsīgi nolēma pārvietot Skrīveru mūzikas un mākslas skolu uz ēku Daugavas ielā 85, Skrīveros. Savukārt noraidīts LLU aģentūras „Zemkopības zinātniskais institūts” lūgums par pašvaldības telpu Daugavas ielā 85 iznomāšanu.

Būs piemiņas akmens

Izskatot Skrīveru novada domē saņemto Skrīveru pagasta pensionāru biedrības valdes sēdes protokola izrakstu un tajā izteikto lūgumu par kureliešu piemiņas akmens uzstādīšanas vietu, dome nolēma: noteikt kureliešu piemiņas akmens uzstādīšanas vietu pašvaldībai piederošā zemesgabalā „Buki”, pie ceļa „Dīvajas iela– Mucenieki”, kas ved uz kureliešu nometnes vietu pie „Robežu” mājām.

Lemj par palīdzību Ukrainai

Izskatot Latvijas pašvaldību savienības vēstules par pašvaldību palīdzību Ukrainai un vēstulēm pievienotos dokumentus, un pamatojoties uz likumu „Par pašvaldībām, Skrīveru novada dome nolēma neiesaistīties projektā „Pašvaldību palīdzība Ukrainai”.

Piedalīsies projektu konkursā

Skrīveru novada dome vienbalsīgi nolēma sagatavot projekta pieteikumu par smilšu sporta laukuma izbūvi Dzelzceļnieku ielā 5A un piedalīties ar to biedrības „Labie Darbi” izsludinātajā interneta projektu konkursā.