Mācību gads Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā  noslēdzās ar mākslas programmas 3., 4. un 5 klašu audzēkņu „Zaļo praksi”, kura norisinājās jūnija pirmajā nedēļā. Jaunie mākslinieki zīmēja un gleznoja Skrīveru skaistākās vietas.

„Zaļās prakses” ietvaros audzēkņi piedalījās Latvijas Valsts mežu atbalstītajā “Zemgales kultūras programmas 2015” projektā „Četri Zemgales gadalaiki”. Mākslas programmas audzēknes Lāsma Rutkovska, Zanda Albekeite, Raina Pērse, Zane Upmane, Franciska Jermuša, Daniela Bišofa, Alvīne Bazule, Beāte Rumpāne, Lelde Upmane un Žanna Štauere skolotājas Ingas Melnes vadībā  apgleznoja zīdu, iedvesmojoties no ziedu burvības.

Prakses laikā arī devāmies uz Rīgu, lai apmeklētu Mākslas muzeju „Rīgas Birža”, kur bija aplūkojama mākslas izstāde „Provansas valdzinājums”. Mākslas programmas audzēkņi iepazina izcilu Francijas mākslinieku Renuāra, Matisa, Vinsenta van Goga, Gogēna, Šagāla, Pikaso oriģināldarbus, kuri radīti Provansas reģionā Francijā. Pēc gides interesantā stāstījuma audzēkņi varēja izpausties savos darbos, zīmējot ar eļļas krītiņiem uz papīra interesantas, krāsām bagātas ainavas, ietekmējoties no dižo mākslinieku darbiem.

 

Velga Klints