Izskatot SIA „Skrīveru saimnieks” vēstuli „Par ūdenssaimniecības tarifiem Skrīveru novada saimniecības teritorijas abonentiem”, kurā lūgts izskatīt jautājumu par ūdens tarifa paaugstināšanu Skrīveru novada saimniecības teritorijas abonentiem, Skrīveru novada dome nolēma no 1. augusta noteikt saimniecībā tādu pašu ūdens tarifu kā centrā un Zemkopības institūtā.

SIA „Skrīveru saimnieks” lūdza paaugstināt ūdens tarifu saistībā ar to, ka pie saimniecības dziļurbuma ir uzstādītas ūdens atdzelžošanas iekārtas „Aero-max”, kuru izbūvē Skrīveru novada dome ir ieguldījusi 13 008,46 eiro, un līdz ar to ir novērstas problēmas ar ūdens padeves spiedienu un abonenti saņem augstākas kvalitātes ūdeni. Vēstulei bija pievienots arī pamatojums: ūdenssaimniecības pakalpojuma tarifa projekta aprēķins saimniecības ūdenssistēmā, kas veikts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes apstiprināto „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku”; pamatlīdzekļu pozīciju atšifrējums; personāla izmaksu pozīciju atšifrējums, remontu un materiālu, pārējo izmaksu atšifrējums.

Izvērtējot vēstulē izteikto priekšlikumu: noteikt saimniecības teritorijas abonentiem tādu pašu tarifu, kāds ir noteikts centra un Zemkopības institūta abonentiem – 0.784 euro par 1 m3, nevis aprēķinos iegūto 0.788 euro par 1 m3, jo visi abonenti saņem vienādas kvalitātes ūdeni un aprēķinātais tarifs būtiski neatšķiras no centra un Zemkopības institūta teritorijās noteiktā tarifa, dome ņēma vērā ne tikai izmaksas, bet arī faktu, ka pašreizējais tarifs apstiprināts 2009. gada martā. Kopš tā laika būtiski paaugstinājusies elektroenerģijas cena un atsevišķu citu izmaksu pozīcijas un tā rezultātā pašreizējais tarifs nesedz ūdenspadeves faktiskās izmaksas saimniecības teritorijā,

SIA „Skrīveru saimnieks” sniegtais sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojuma apjoms pēc 2014. gada faktiskajiem un 2015. gada plānotajiem pakalpojuma apjoma datiem nesasniedz Ministru kabineta 2009. gada 27. oktobra noteikumu par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem noteikto kritērijus, un līdz ar to pakalpojums nav regulējams saskaņā ar likumu „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem.

Saskaņā ar Finanšu un tautsaimniecības komitejas sēdes lēmumu un pamatojoties uz likumu „Par pašvaldībām”, kas nosaka arī, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds, un to, ka dome var izskatīt jebkuru jautājumu, kas ir attiecīgās pašvaldības pārziņā, turklāt tikai dome var noteikt maksu par pašvaldības ūdensvada un kanalizācijas lietošanu, Skrīveru novada dome, balsojot ar četrām balsīm „par” un trijām-  „pret”, nolēma apstiprināt  Skrīveru novada saimniecības teritorijas abonentiem ūdensapgādes pakalpojuma tarifu 0.784 eiro par 1 m3  piegādātā ūdens.