25. jūlijā Skrīveros tika svinēti tradicionālie Futbola svētki, un tajos bija vēl kāds svarīgs notikums – atklāja rekonstruēto sporta spēļu laukumu pie Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas. Diemžēl ir cilvēki, kuriem citu ieguldītais darbs nešķiet cieņas vērts.

Runa ir par rekonstruētā sporta laukuma piegružošanu un tīšu bojāšanu, jo ne visi šo vietu izmanto sportošanai, bet gan citiem mērķiem. Uz mākslīgā seguma mētājas izsmēķu gali, papīri un atkritumi, un pirms apkopējas vizītes te bieži vien sportot nemaz nav iespējams. Runa nav tikai par estētisko pusi, nomestie izsmēķi var neatgriezeniski sabojāt laukuma segumu, un tad daudzu sapnis un ieguldītais darbs būs vējā…

Gribam lūgt Skrīveru iedzīvotājus – esat saudzīgi pret sava novada sakārtotajām vietām un lietām! Priecājieties par tām un izmantojiet paredzētajiem mērķiem, konkēti sporta laukumu – sportošanai. Lai prieks ir pašiem un cilvēkiem, kas viesojas mūsu pagastā!

Skrīveru novada dome apsver iespēju arī veikt videonovērošanu vietās, kuras regulāri tiek bojātas un piegružotas. Kaimiņu pagastos tas ir bijis vienīgais iedarbīgais līdzeklis pret šādiem postījumiem, un varbūt tā jārīkojas arī te.