Skrīveru novada domes ziņas (no 27. jūlija domes sēdes):

Cīnās ar putekļiem

Saskaņā ar Finanšu un tautsaimniecības komitejas 23. jūlija sēdes lēmumu, Skrīveru novada dome nolēma izlietot pašvaldības budžeta līdzekļus, kas paredzēti pašvaldības autoceļu un ielu pārvaldīšanai un uzturēšanai, divu tonnu pretputes materiāla iegādei un Līču ceļa (pie dzīvojamām mājām), Kalna ielas un Dīvajas ielas apstrādei ar pretputes līdzekļiem.

Izsludina pieteikšanos bāriņtiesai

Saistībā ar to, ka trijiem Skrīveru novada bāriņtiesas locekļiem šī gada 27. augustā beidzas ievēlēšanas termiņš, dome nolēma izsludināt pieteikšanos uz Skrīveru novada bāriņtiesas locekļu amatu. Interesantiem dokumenti jāiesniedz Skrīveru novada pašvaldības administrācijas lietvedības nodaļā līdz 2015. gada 14. augusta pulksten 15.00. Sociālo jautājumu komitejai jāizvērtē pretendentu iesniegtie dokumenti un jāsagatavo lēmuma projekts domes sēdei.

Neatbalsta mikrofonu iegādi

Domē saņemts skrīverieša Sanda Kalniņa aktivitātes pieteikums „Ierakstu studijas attīstība” bungu mikrofonu iegādei. Ņemot vērā to, ka 2014. gada oktobrī Sanda Kalniņa aktivitātei „Ierakstu studijas attīstība” jau ir piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 300 eiro apmērā un, saskaņā ar iestāžu vadītāju sniegto informāciju, ne Skrīveru kultūras centram, ne mūzikas un mākslas skolai nav nepieciešami S. Kalniņa aktivitātes pieteikumā minētie bungu mikrofoni,  un saskaņā ar Skrīveru novada domes noteikumiem „Par Skrīveru novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu novada iedzīvotāju aktivitāšu atbalstīšanai”,  deputāti nolēma neatbalstīt pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu šim mērķim.

Atbalsts čempionam

Domē saņemts aktivitātes pieteikums par finansiālu atbalstu Marekam Kampem, lai viņš varētu piedalīties Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā junioriem Igaunijā. Pašvaldība šo Anda Kampes lūgumu atbalstīja, piešķirot 300 eiro līdzfinansējumu. Naudu paredzēts izlietot remontmateriālu un rezerves daļu iegādei jaunieša velosipēdam.

Piedāvā domes sēžu video

Skrīveru novada domes sēdē piedalījās arī portāla „Fakti.lv” pārstāvji, kuri piedāvā nodrošināt domes sēžu videoierakstu. Eksperimenta kārtā 30. jūlija sēdē tika ierakstīta, bet Skrīveru domes deputāti vēl lems, vai sadarboties arī turpmāk.

Vajadzīgs alkometrs

Lai varētu aktīvāk iesaistītos sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, Skrīveru pašvaldības policists Jānis Kokins izteicies priekšlikumu iegādāties alkometru. Tas policistam nepieciešams, lai varētu konstatēt, ka persona ir alkohola reibumā. Domes deputāti šo ieceri ir gatavi atbalstīt.