Skrīveru pašvaldībā no 2010. gada 15. novembra līdz 2015. gada 31. jūlijam  tika īstenots Eiropas Sociālā fonda atbalstīts projekts „Speciālistu piesaiste Skrīveru novada pašvaldībā”.

ESF finansējums šim projektam bija26 294 ,67 eiro (100%). Īstenojot projektu, novada domē darbā tika pieņemti trīs speciālisti – juriskonsults, teritorijas plānotājs un sociālais darbinieks.

Projektā noteikto laiku strādāja sociālā darbiniece Inese Matvejeva. Kādi bija viņas iespaidi un iegūtā pieredze, strādājot dienas aprūpes centrā Pavasaros? „Mana darba pieredze sociālajā darbā sākās tieši Skrīveru dienas aprūpes centrā „Pavasaros”,” saka Inese Matvejeva. „Pozitīvi ir tas, ka esmu šajā centrā no pirmās centra pastāvēšanas dienas, līdz ar to pārzinu centra darbu, esmu iepazinusies ar visiem klientiem. Var novērot, kā šo trīs gadu laikā  klienti mainās – pilnveidojas, gūst psiholoģisku un sociālu atbalstu, apgūst jaunas prasmes un iemaņas, zināšanas.  Daži klienti uztver dienas centru kā savas otrās mājas. Patīkami apzināties, ka arī mans darbs komandā ir to veicinājis.

Šajā laikā esmu strādājusi ar dažādiem klientiem – bērniem, pusaudžiem, pensionāriem, personām ar invaliditāti, bezdarbniekiem, pirmspensijas vecuma klientiem, arī no sociālā riska pakļautām ģimenēm. Lai nodrošinātu kvalitatīvas un interesantas nodarbības klientiem, pastāvīgi izglītojos, padziļinu zināšanas sociālajā darbā un psiholoģijā, apguvu jaunas rokdarbu tehnikas. Tāpat kopā ar kolēģēm rīkojam dažādus tematiskos pasākumus mūsu klientiem un centra viesiem. Ir prieks, ka daudziem klientiem esam spējuši palīdzēt mazināt vientulību, klientu ikdiena ir kļuvusi interesantāka, piepildītāka, kvalitatīvāka.”

„Tā kā mans aicinājums ir darbs ar cilvēkiem, tad šajā dienas aprūpes centrā jūtos savā vietā, un esmu gandarīta un pateicīga, ka darba pieredzi un profesionālo izaugsmi varu gūt tieši šeit,” piebilst viņa.

Guntis Rūze

ieguldijums