Izspēlētas š.g. 1.pusgada jau stipri iecienītās atklātās sacensības novusā Skrīveru novadā.

Gan skrīverieši, gan tuvāk esošo novadu novusa spēlētāji šajā pusgadā trīs posmos satikās un savstarpēji mērojās ar savām iemaņām un spēles azartu. Tā kā spēlēt gribētāju pieaugušo grupā bija pietiekoši daudz – 30 dalībnieki, tad 1.posmā tika nolemts spēlēt pāru spēli, līdz ar to 15 pāriem bija ko mēroties turpmākajos posmos. Izrādās tas nav viegli, jo spēlējot pāros emocijas sit augstu vilni, jo bez novusa spēles noteikumiem ir jāievēro gan spēles disciplīna, gan savstarpēja saspēle starp pašu pāru dalībniekiem, jo dažbrīd situācijās šķiet, ka galda partneris noteikti nav izvēlējies pareizo sitienu un netiek iegūts vēlamais rezultāts. Starp citu ar š.g. 1.janvāri ir stājušies spēkā Latvijas Novusa federācijas jaunie Novusa spēles noteikumi, kur ir iekļauti precizēti sacensību dalībnieku tiesības, pienākumi, speciālie termini spēles un noteikumi.

Pirmo posmu turpināja spēlēt 2.posmā, jo spēles gaitā kopā vajadzēja izspēlēt 15 riņķus, vienlaicīgi spēlējot pie 7 galdiem pa divi pāri.  Noslēdzošajā 3.posmā finālā tikās 10 spēcīgākie pāri, no kuriem 4 pāriem tika iegūts vienāds punktu skaits. Ja pirmajā un otrajā posmā spēlēs rezultāti visbiežāk dominēja ar neizšķirts,  tad 3.posmā visbiežāk jau izteikts uzvaras punktu pārsvars  (3:1 vai 3:0) līdz ar to arī gūstot jau izteiktāku uzvaras punktu pārsvaru. Līdz ar to pieaugušo grupā 3.vietu ieguva Ivars Strautnieks un Dzintars Spurītis (Skrīveri), otro vietu – dāmas Biruta Babra un Ingrīda Freimane (Aizkraukle). Savukārt pārliecinoši 1.vietu ieguva pāris Māris Aldiņš un Vladimirs Glods (Pļaviņas), kā arī kopsavilkumā ieguva Ceļojošo Skrīveru novada kausu Novusā. Uzvarētāji tika apbalvoti ar saviem individuālajiem kausiņiem,  pārējie fināla spēlētāji saņēma piemiņas medaļas. Apsveicam!

 Liels paldies par uzņēmīgajiem spēlētajiem, kas pacietīgi paveica novusa 3 posmu maratonu. Prieks par mūsu Jorenu Glodu, kas šogad labi uzsāka spēlēt pieaugušo grupā, jo izaugsme ir jāveido. Paldies dalībniekiem no kaimiņu novadiem un īpašs prieks arī par jauniešiem no Rēzeknes sporta centra, kas atrada iespēju spēlēt ārpus sava novada un tīri labi startēja līdzās starp pieaugušajiem.

Otrajā posmā pie mums ciemojās un savstarpēji spēlēja dalībnieki no Jēkabpils sporta centra.

Skolēnu grupā 3 posmu ietvaros spēlētāju uzcītība bija starp 4 spēlētajiem no 7 1.posma dalībniekiem. Noslēdzošajā posmā 3.vietu ieguva Edgars Z., otro vietu –  Raimonds D, un 1.vietu Raivis P. Katrs dalībnieks saņēma piemiņas medaļu. Apsveicam visus spēlētājus!

Paldies par spēlēm un tiekamies nākošreiz.

Zigrīda Sprukte