Gleznās iemūžinās Skrīveru pērles

Saistībā ar Skrīveru dienas aprūpes centra īstenoto projektu “Zemgales pērles Skrīveros” 1. septembrī sāksies otrais plenērs, kurā šoreiz paredzēts gleznot Skrīverus no Jaunjelgavas promenādes puses. Plenēram aizvien var pievienoties arī jauni interesenti, kuri grib izmēģināt prasmi gleznošanā.

Skrīveru dienas aprūpes centra sociālais rehabilitētājs Edvarts Pāvulēns stāsta, ka otrā plenēra dalībnieki šoreiz Zemgales pērles un Skrīverus aicināti atklāt no cita skatu punkta – Daugavas krasta Jaunjelgava pusē.

Plenērs norisināsies 1. septembrī pulksten 10.00. Tā dalībnieki no piestātnes Klidziņā Daugavai pāri pārcelsies ar kuģīti “Balta kaza”, kur promenādē arī tiks ieskicēti darbi. To gleznošana turpināsies mēnesi, gleznu tapšanā padomu neliegs pasniedzēja Zigrīda.

Materiāli gleznošanai un brauciens ar kuģīti tiek nodrošināti no projekta līdzekļiem.

Interesenti, kuri vēlas gleznot,  var pieteikties, zvanot Maritai pa tālruni 25713099 vai rakstot e-pastā: dienascentrs@skriveri.lv .

Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstīto un Zemgales kultūras programmas-2020 finansēto projektu “Zemgales pērles Skrīveros” Skrīveru dienas aprūpes centrā sāka īstenot šovasar un saistībā ar to iecerēti trīs mākslas plenēri. Skrīveru iedzīvotāji var iesaistīties tajos, atklājot novada skaistākos dabas objektus no dažādiem skatpunktiem. Vēlāk notiks projektā tapušo darbu izstāde un gleznas tiks dāvinātās arī Skrīveru novada iestādēm.